Bijeenkomsten Kerngroep Ring Utrecht

De gevolgen van de verbreding en de extra bomenkap voor jouw eigen wijk

Bijeenkomsten Kerngroep Ring Utrecht

Rijkswaterstaat moet nog veel meer bomen (28 hectare oftewel meer dan 40 voetbalvelden)  kappen voor de verbreding. Met nog meer gevolgen voor de bewoners van Utrecht. Kerngroep Ring Utrecht organiseert in samenwerking met de Luchtwachters van Utrecht in de week van 8 oktober bijeenkomsten in Voordorp, Rijnsweerd en Lunetten.

De gevolgen van het verbreden A27/A12 voor de bewoners: meer luchtvervuiling, de invloed daarvan op onze gezondheid, de jarenlange overlast tijdens de bouw van de snelweg, de aantasting van het bos en de natuur van Amelisweerd en kap van duizenden bomen.  En het lost de files bij de afslagen naar stad en wijken niet op.

Bijeenkomsten

  • Voordorp: maandagavond 8 oktober, 20.00 uur,
    locatie: Voorveldse Hof, Blaarkopstraat 1, 3573 SH Utrecht
  • Rijnsweerd: dinsdagavond 9 oktober, 20.00 uur,
    locatie: Daltonschool, Jan Muschlaan 24, 3584 GV Utrecht
  • Lunetten: woensdagavond 10 oktober, 20.00 uur,
    locatie: Buurtcentrum de Musketon, Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht

Onze stem
De Kerngroep gaat in beroep hiertegen bij de Raad van State, maar we kunnen meer doen. Onze stem nogmaals laten horen in politiek Den Haag en een krachtig signaal afgeven. Bewoners van Utrecht en Bunnik en de gemeenteraad van Utrecht willen dit plan niet. Wij willen een duurzaam mobiliteitsplan, wat recht doet aan het klimaat en de gezondheid van de inwoners van Utrecht.

Ter inzage en inloopbijeenkomsten van Rijkswaterstaat
U kunt het besluit en alle documenten zelf bekijken via de website: www.platformparticipatie.nl/ringutrecht.  Ze liggen ook ter inzage op de volgende adressen: in Utrecht bij de Provincie Utrecht, Archimedeslaan 6; bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Griffioenlaan 2; en bij de Gemeente Utrecht, op het stadskantoor, Stadsplateau 1. Verder liggen de plannen bij de gemeente Bunnik aan het Singelpark 1 en in de gemeente Houten bij de gemeente, Onderdoor 25 en het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2. Daarnaast organiseert Rijkswaterstaat twee inloopbijeenkomsten, waar je vragen kunt stellen. Op 12 september van 17.00 uur tot 19.00 uur. En op 9 oktober ook van 17.00 – 19.00 uur. De locatie is Het Oude Tolhuys, Utrecht, Weg naar Rhijnauwen 13-15. U kunt zich vooraf aanmelden via ring.utrecht@rws.nl.

Voordorp:
maandagavond
8 oktober
Voorveldse Hof
 
Rijnsweerd:
dinsdagavond
9 oktober
Daltonschool
 
Lunetten:
woensdagavond
10 oktober
De Musketon

 

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!