Campagne Bescherm het bos, adopteer een boom

Tegen de vernietiging van Amelisweerd en vóór serieuze alternatieven

Foto: Rob Huibers

Bescherm het bos, adopteer een boom

Vincent Bijlo (cabaretier, columnist), Hanneke van Eijken (Stadsdichtersgilde Utrecht) en Pepijn Zwanenberg (GroenLinks Utrecht): zij zijn enkelen van de eerste adoptanten van een boom in het bos van Amelisweerd. Ruim 800 bomen hebben een adoptant nodig, omdat zij zullen sneuvelen als de uitbreiding van de A27/A12 Ring Utrecht doorgaat.

Symbolisch ontfermen over een boom
Met de Campagne ‘bescherm het bos, adopteer een boom’ willen we het verzet zichtbaar maken tegen de verbreding van de A27/A12. Iedereen – van een liefhebber van de wandelpaden of De Veldkeuken tot een Utrechts bedrijf – kan zich symbolisch ontfermen over een bedreigde boom. De campagne loopt van maart tot najaar 2018.

Op zondag 25 maart lanceren we de campagne tussen de bomen die dreigen te verdwijnen. Adoptanten en sympathisanten spreken hun motivatie uit voor het adopteren van een boom. Er is muziek, en er zijn gedichten en verhalen.

Lees meer over deze campagne op www.beschermhetbos.nl

Videoverslag

Hans Jonkhart maakte dit videoverslag van de aftrap van de campagne op zondag 25 maart 2018.

Protestlied

Annemieke Vermeulen maakte samen met haar vriend dit protestlied, wat tegelijkertijd een loflied op Amelisweerd is en maakte er deze mooie video bij.

Share This