Help mee de verbreding van de A27 tegen te houden!

Onderteken snel de petitie tegen verbreding en zegt het voort.

Op 28 november wordt de petitie aangeboden aan de Tweede Kamer.

Zie https://www.snelwegen-utrecht.nl/petitie/
Deadline 27 november 22 uur.

Minister Schultz wil binnen enkele maanden een definitief besluit nemen over de verbreding van de Ring Utrecht. We willen de Tweede Kamer laten zien dat we die verbreding  niet willen!
Enkele argumenten waarom niet:

1
Er wordt opnieuw een flink stuk bos gekapt in Amelisweerd , het Krommerijngebied en langs de sportvelden in Maarschalkerweerd. Ook het natuurgebied achter de Botanische Tuinen en Park Voorveldse Polder moeten er aan geloven, en veel ander groen.

2
Door de verbreding zullen de op- en afritten en de stadswegen nog meer verstoppen dan nu. Je kunt de snelweg wel verbreden, maar in de stad is daar geen ruimte voor. Meer asfalt trekt alleen maar meer auto’s aan.

3
Minstens 8 jaar lang overlast en extra files tijdens de bouwperiode.  Vooral bij Lunetten en in de omgeving van knooppunt Rijnsweerd, dat helemaal op de schop gaat. Denk aan herrie, 24/7 bouwen, lichtoverlast, files op snelweg en Waterlinieweg.

4
De verbreding bij Lunetten is erg risicovol. Als het waterkerende folie onder de weg beschadigd raakt, loopt de weg onder. Gevolg: nog langere bouwtijd, meer overlast, herrie en nog meer extra files. De kosten lopen op. En de waterstand verandert, waardoor de overblijvende bomen in Amelisweerd ziek kunnen worden.

5
Meer luchtvervuiling. Ook in sportpark Maarschalkerweerd, dat veel dichter bij de snelweg komt te liggen. De bosbuffer wordt daar gekapt.
28 november is de laatste belangrijke vergadering van de Tweede Kamercommissie van Infrastructuur en Milieu voor de verkiezingen. Dan willen we de handtekeningen aanbieden.

Dus help mee de verbreding tegen te houden en verspreid dit nieuws!

We willen nog veel meer handtekeningen.

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!