Met dank al onze donateurs:

Kerngroep Ring Utrecht publiceert rapport met geld van crowdfunding:

Uitstel verbreding Ring Utrecht meest verstandige keuze


Crowfundingscampagne 15 tegen 14
Het onderzoek hebben we betaald uit de opbrengst van de crowfundingscampagne 15tegen14. Nogmaals dank aan alle 1496 donateurs die in korte tijd € 41.044 bijeen brachten! We gebruiken het geld voor onderzoeken en voor juridische ondersteuning in het kader van het beroep. De Kerngroep en de Vrienden van Amelisweerd hebben – samen met enkele andere organisaties – op 2 maart jl. beroep ingesteld bij de Raad van State tegen het Tracébesluit. Het onderzoek, onze conclusies en ons persbericht staan vanaf maandag 27 maart op onze website: Resultaat onderzoek crowdfunding.

De kabinetsformatie
Er komen nu spannende tijden aan. De Tweede Kamerverkiezingen hebben winst voor alle ‘groengezinde’ partijen opgeleverd, maar ook winst voor partijen die het asfalt veel ruimte plegen te geven. De komende maanden zal duidelijk worden wat dit in de praktijk betekent. Eén ding is nog weinig in beeld gekomen: het klimaatverdrag van Parijs.  Om de klimaatdoelen te bereiken is er voor verkeer en vervoer een enorme verandering nodig in gedrag en techniek. Ook daarin vormt de Ring Utrecht een testcase.

Speciale Raadsinformatiebijeenkomst: donderdagavond 30 maart 21:00 uur
Aanstaande donderdagavond, 30 maart, is er in het Stadhuis op verzoek van partijen uit de gemeenteraad een speciale Raadsinformatiebijeenkomst over de Ring Utrecht. Daarin zal onderzoeksbureau Decisio de inhoud van het rapport presenteren. De Kerngroep zal een toelichting geven op de inhoud van het beroep bij de Raad van State.
Je bent van harte welkom bij deze bijeenkomst! Aanvang 21 uur, zie: Raadsinformatiebijeenkomst – 30 maart 2017.

 

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!