Nog meer autoverkeer gaat ten koste van de toch al matige luchtkwaliteit

Als je vaker op de website van www.snelwegen-utrecht.nl bent geweest, heb je er al veel meer over kunnen lezen. Hoe slecht de luchtkwaliteit langs autowegen eigenlijk is en welke consequenties dat heeft voor de gezondheid van mensen die in de directe nabijheid van snelwegen wonen, werken, recreëren en sporten. Genoeg redenen om tegen de verbreding van de A27 te zijn. Lees hier meer: luchtkwaliteit.

De Europese normen voor luchtkwaliteit die in Nederland gehanteerd worden zijn het resultaat van compromis op compromis. De interpretatie van de regels biedt de overheid de kans om met een gemiddelde luchtkwaliteit over heel Nederland te rekenen. Dat zegt natuurlijk niets over de luchtkwaliteit bij jou in de buurt.

De normen van de WHO, de wereldgezondheidsorganisatie, zijn veel strenger en tonen aan dat ingrijpen hard nodig is. Het Longfonds pleit voor een Nationaal Luchtplan om deze problematiek aan te pakken. Daarom is het Longfonds gestart met een actie waarbij jij de luchtkwaliteit op jouw locatie kan checken en kan doorgeven. Dat kan hier: gezonde lucht.
Als je de test met je smartphone doet, kun je zelfs met een selfie het resultaat delen met het Longfonds.

Wij steunen natuurlijk van harte deze actie en roepen je op om mee te doen. Ook wij zijn benieuwd naar het resultaat, dus deel je resultaat ook met ons .

 

Wat kun jij nú doen:

Doe de test van het Longfonds en deel je resultaat niet alleen met het Longfonds, maar ook via een reactie op dit bericht op onze Facebook-pagina facebook/snelwegen.utrecht en deel op Twitter met als toevoeging #15tegen14.

Zoek je manieren om je verzet ook nog op andere manieren te uiten: organiseer zichtbaar verzet en laat ons het weten!
Stuur foto’s of filmpjes van je actie in, zie voor contactgegevens de contactpagina. Of plaats jouw actiefoto of actiefilmpje op onze Facebookpagina: facebook/snelwegen.utrecht
Wij helpen bij verspreiding van je actie!

Stem 15 maart tegen 14 banen

Nieuw kabinet, draai Tracébesluit terug!

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!