Terugblik 24 september: Ode aan 596 bomen van Amelisweerd

Bomenherdenking en viering van groeiend verzet met muziek, zang & poëzie

Terugblik 24 september: herdenking van de bomenkap op Amelisweerd

Op 24 september 1982, exact 35 jaar geleden, sneuvelden 596 bomen voor de aanleg van de snelweg A27. Nu dreigen voor de verbreding van de A27 opnieuw circa 800 bomen aan west- en oostzijde van de bak gekapt te worden. Weer een enorme aanslag op ons geliefde Amelisweerd.

Zondag 24 september brachten we een ode aan de bomen en ons geliefde bos. We laten het niet opnieuw gebeuren.

 

Foto’s: Rob Huibers.

Filmimpressie: Martijn Bastiaans & Eva Bullens.

Stop de verbreding van de A27

Het vorige kabinet wil de komende acht jaar vele kilometers nieuwe asfaltbanen neerleggen. Volgens ons is dat een ‘oplossing’ die niet werkt. Het levert acht jaar lang tijdens de uitvoering extra files en veel overlast op.

Opnieuw wordt een waardevol stuk van het bos van Amelisweerd opgeofferd. Amelisweerd, waar elk jaar 1 miljoen inwoners uit de regio genieten van groen en rust. Maar zover is het nog niet.

De Kerngroep Ring Utrecht wil uitstel zodat de landelijke politiek tot bezinning komt en alternatieven & andere oplossingen voor het mobiliteitsprobleem gaat onderzoeken. Dit uitstel is er nu dankzij het feit dat door onze beroepsprocedure bij de raad van State het Nederlandse ammoniakbeleid ter beoordeling ligt bij het Europese Hof van Justitie. Een uitspraak door de Raad van State wordt daarom niet eerder dan medio 2018 verwacht. De tijd die ons dat oplevert gaan we goed gebruiken om de alternatieven op de kaart te zetten.

Foto’s: Het Utrechts Archief / Archief Vrienden van Amelisweerd / Rob Huibers.

Laatste nieuws

De actuele berichten en meest recente informatie vind je hier: Laatste nieuws

Share This