Utrechters vinden uitbreiding A27 niet nodig

Rijkswaterstaat heeft bijna 1.400 reacties gekregen op het voornemen om de snelwegring Utrecht te verbreden. Veel mensen vinden de grootschalige uitbreiding niet nodig.
artikel AD, Mathijs Steinberger 04-10-16, 14:52 Laatste update: 14:53

Er is vooral vrees voor aantasting van de natuur bij landgoed Amelisweerd en aantasting van de gezondheid van omwonenden. Dat staat in een samenvatting van de reacties (zienswijzen) die Rijkswaterstaat heeft opgesteld. Dit volgt nadat het ontwerptracébesluit A27/A12 Ring Utrecht afgelopen voorjaar ter inzage lag.
De teneur van de reacties die 1.376 inwoners en organisaties verstuurden is veelal negatief. De meesten vinden de verbreding van de snelweg A27 niet nodig.

Gezondheid
In de samenvatting schrijft Rijkswaterstaat: ,,Veel participanten zijn niet geheel overtuigd van de noodzakelijkheid van het project, en pleiten voor een nieuwe onderzoek naar de nut en noodzaak ervan. Er wordt vooral gevreesd voor aantasting van de natuur bij Amelisweerd en de aantasting van de gezondheid van omwonenden.”
Een deel van de inzenders heeft grote zorgen over toename van luchtvervuiling en geluidsoverlast. Ook wordt gevreesd voor overlast tijdens de werkzaamheden, zoals sluipverkeer en files.
Je kunt dit artikel in het AD verder lezen op: Utrechters vinden uitbreiding a27 niet nodig

Ben je het hiermee eens? Teken dan de petitie tegen verbreding van de snelwegen rond Utrecht op www.snelwegen-utrecht.nl/petitie/. Daarmee ondersteun je de zienswijzen en geef je opnieuw een signaal af. En zegt het voort!

Foto: AD/Ruud Voest

Share This

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!